Få ditt kylskåp skinande rent!

Att rengöra kylskåp behöver inte vara så svårt eller tidskrävande!

Att säkerställa en ren och fräsch kyl där du ska förvara din mat är A och O för att säkerställa att maten du äter inte drabbats av någon bakterietillväxt eller dålig lukt som kan göra dig sjuk. Genom att avlägsna spill, bakterier och dålig lukt kan du förhindra att dina livsmedel försämras i kvalitet och dessutom minska risken för matsvinn. På bäst städ rekommenderar vi alla att regelbundet rengöra sitt kylskåp för en över lag hälsosammare livsstil. 

Rengöra kylskåp

Effektiva metoder för att rengöra kyl

Börja med att ta bort alla matvaror från din kyl och placera dem någon annanstans för att hålla dem kylda under rengöringen. Ta tillfället i akt att sortera ut gamla matvaror vars utgångsdatum kanske har passerat eller helt enkelt matvaror som inte längre går att äta. Ta sedan bort lösa delar såsom hyllor och lådor för att underlätta rengöringen av kylskåpets insida. 

Använd en mild rengöringslösning, såsom varmt vatten och diskmedel, för att rengöra insidan av din kyl. Fokusera särskilt på att avlägsna spill och fläckar. Låt hyllor och lådor få torka ordentligt innan de sätts tillbaka i kylskåpet för att undvika vattenfläckar eller liknande.

Rengör till sist utsidan av kylskåpet så som dörrar, handtag och packning för att förhindra dålig lukt. Utsidan rengör du enkelt med en fuktad trasa för att avlägsna smuts och fingeravtryck.

Våra tips för effektiv kylskåpsrengöring

  • Sortera och kasta ut gamla eller förfallna livsmedel: Detta skapar mer utrymme och undviker överbelastning.
  • Förvara livsmedel i förseglade behållare: Detta förhindrar spill och spridning av dålig lukt.
  • Använd en lösning av ättika och vatten: Detta är effektivt för att avlägsna envisa fläckar och dålig lukt.
  • Rengör din kyl regelbundet: Gör detta helst en gång i månaden för att säkerställa bästa resultat.

Vi hjälper dig med rengöring av kylskåp

Är du en av många som anser att detaljerna i livspusslet så som att få tiden till att faktiskt städa ut kylskåpet är jobbigt? Ta då kontakt med oss på Bäst städ så hjälper vi dig med just era städbehov!