Tips och tricks för att hålla din spis skinande ren!

En daglig syssla för många är att rengöra spisen efter matlagning och även vi vet hur svårt det kan vara att få den och framför allt hålla den riktigt ren. På Bäst städ rekommenderar vi regelbunden rengöring av spisen och en riktigt grovrengöring med jämna intervaller. Att hålla spisen ren är bra för både utseende, prestanda och livslängd. Så hur gör man egentligen för att få bästa resultat?

Varför är det viktigt att rengöra din spis regelbundet?

Innan vi dyker in i rengöringsmetoderna är det viktigt att förstå varför regelbunden rengöring av din spis är viktig. En smutsig spis kan inte bara se oattraktiv ut utan kan också orsaka hälsorisker genom att sprida bakterier och dålig lukt. I vissa fall kan det dessutom vara en direkt brandfara om man exempelvis skulle låta fett och uppbyggt smuts ligga kvar på en spis som använder öppen låga. Därför är vi måna om att rengöring av spis inte är något som glöms bort. 

Effektiva sätt att rengöra din spis

Som nämnt finns det flera effektiva metoder för att säkerställa att spisen hålls ren och fräsch inför varje användning. Det dagliga underhållet står först på vår lista och är kanske det som de flesta upplever direkt tråkigt och jobbigt efter att man stått och lagat mat i vad som ibland känns som timmar. Men faktum är att det dagliga underhållet inte behöver vara så tidskrävande. Torka av spisens ytor efter varje användning med en fuktig trasa för att effektivt avlägsna spill och matrester. På så vis försäkrar du dig om att smuts och fett inte lagras och gör sedan den grundläggande rengöringen mycket enklare.

I vissa fall kan det vara nödvändigt att använda en mild såpa eller köksrengöring för att lyckas få bort fettet från ytan som annars kan vara svårt att få bort med enbart vatten. Använd då en liten mängd av rengöringen med en fuktad trasa för bästa effekt.

Våra främsta tips för effektiv rengöring av spis

  • Använd alltid skyddshandskar och ögonskydd när du använder starka rengöringsmedel.
  • Testa alltid rengöringsprodukter på en liten, dold yta innan du applicerar dem på hela ytan.
  • Undvik att använda en grov metallskrubb eller vassa föremål som kan repa spisytor.
  • Torka alltid av ytor noggrant med en ren torr trasa eller papper för att undvika vattenmärken.

Att rengöra din spis och hålla den välskött över tid kräver lite tid och ansträngning, men fördelarna är väl värda det.

Professionell Hjälp för Bästa Resultat

Om du vill ha en skinande ren spis utan att behöva göra jobbet själv, kan vi på Bäst Städ hjälpa dig! Vi erbjuder professionella städtjänster som garanterar att din spis blir grundligt rengjord. Våra städare använder specialanpassade medel och tekniker för att säkerställa bästa möjliga resultat. Kontakta oss idag för en offert och låt oss göra din spis skinande ren!